Close

21 april 2023

Twee prachtige PRE-veulens geboren

Het was weer een bijzondere week op de boerderij. We hebben twee nieuwe veulens mogen verwelkomen. Op zaterdag 15 april is Rey Dorado geboren, een prachtig hengstveulen van Eola. Zijn naam betekent ”gouden koning” in het Spaans. Veel van onze cliënten, voornamelijk kinderen, waren bij de geboorte aanwezig en voor hen is het een mooie ervaring om dit mee te mogen maken.

Op woensdag 19 april hebben wij Donna Altagracia mogen verwelkomen, dochter van Castellana en Don Enamorado. Ook dit veulen ziet er prachtig uit en we zijn er natuurlijk ontzettend blij mee.

Maandag zijn twee nieuwe stagiaires bij ons begonnen aan hun stage. We vinden het altijd erg leuk om nieuwe mensen te ontvangen op onze boerderij en te kunnen bijdragen aan de opleiding van onze stagiaires. We zijn erg blij met de extra hulp die we nu hebben. Veel succes de komende weken!

Vrijdag hebben we tijdens de lunch kunnen genieten van broodjes knakworst, die zijn klaargemaakt door een van onze cliënten samen met een stagiaire. Sinds een paar weken wordt er afgewisseld in wie de lunch verzorgt op vrijdag en tot nu toe is dat al een groot succes. Op deze manier kunnen de cliënten die dat willen oefenen met koken en plannen en leren ze goed samenwerken.

Eola met haar zoon Rey Dorado
Het merrieveulen van Castellana

 

Voor meer nieuws kunt u terecht op onze facebookpagina: De Bonte Shetlander Hoeve V.O.F.

Geschreven door: Mara
Foto’s: Tamar Kapitein

21 april 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *