Close

Sport en Showteam

Onze ruiters

 

Ons showteam bestaat uit een groep enthousiaste amazones in de leeftijd van 6 tot 16 jaar oud. Zij rijden onder begeleiding van een instructrice een aantal keer per week onze pony’s. Al doende wordt er gewerkt aan de conditie van de pony’s en leert zowel kind als pony samen te werken. Onze dochters sturen hen ook aan bij de verzorging en indeling en regisseren de shows. Muziek, timing, samenwerken als team en vooral pret met de Sport-Shetten zijn zeer belangrijk bij het tot stand komen van de shows.

 

Het vinden van goede jonge amazones die zelfstandig pony’s kunnen op- en afzadelen en goed en met lef kunnen rijden, is niet makkelijk. Daarnaast moeten de ruiters ook sociaal zijn en in teamverband kunnen en willen werken. Tot nog toe hebben we ze kunnen selecteren uit de ruiters die bij ons hebben gereden voordat wij een zorgboerderij werden. Ook onze cliënten krijgen bij ons therapeutische paardrijlessen en we zijn er dan ook heel blij mee dat we nu ook ruiters van de dagbesteding in ons showteam hebben. Het is zo mooi om te zien hoe zij zoveel geleerd hebben op het gebied van zelfvertrouwen, motoriek en samenwerken en dat ze dit uiteindelijk kunnen presenteren voor publiek. Dit maakt dat wij een heel bijzonder en hecht showteam hebben, dat veel liefde voor elkaar en de pony’s naar buiten toe uitstraalt en waar menigeen van geniet.

Evenementen


Ieder jaar verzorgde het showteam meerdere shows op de Farm en Country Fair in Aalten, wat elk jaar weer een groot succes was. Ook heeft het Showteam opgetreden op de Paardenmarkt in Ameide en meerdere malen op de Merwede Horse Fair.


Op 5 oktober 2019 waren wij erbij om tijdens het pauzeprogramma van de 107e Fokveedag Boerenlandfeest in Hoornaar de show te verzorgen.

Helaas hebben wij in 2020 en 2021 geen shows mogen verzorgen vanwege coronamaatregelen. We waren in 2021 wel uitgenodigd voor Horse Event maar dit is ook door de maatregelen helaas geannuleerd.


Gelukkig hebben we in 2022 weer kunnen laten zien hoe de kinderen en onze pony’s een show vol passie en plezier neerzetten, waar jong en oud van geniet.


In 2023 waren wij aanwezig bij Horse Event en hebben we weer opgetreden tijdens de Fokveedag in Hoornaar.